svētdiena, 2012. gada 8. janvāris

Tev ir vīzija? Tev tā ir ‘jāsajūt’...

...Apraksti tevis redzēto parādību... lai to ikviens viegli var lasīt... (Habak.2:2)
Pirms pravietis Habakuks saņēma redzējumu no Dieva (Habak.1:1), viņš “redzēja" savas tautas problēmas kur vien viņš gāja. Redzētais pravieti tā uztrauca, ka mēs viņu atrodam uz ceļiem... Viņš lūdza: "Cik ilgi, Kungs, es lai saucu pēc palīdzības...? Cik ilgi lai Tavās ausīs atskan mani saucieni par varmācību...? Kādēļ Tu man liec redzēt pārestību, kas kādam tiek nodarīta...? Laupīšanas un noziegumi notiek manā acu priekšā, rodas asas domstarpības un uzliesmo naids! ... bauslība kļuvusi maznozīmīga, un taisnība nekur nevar kļūt par uzvarētāju. Bezdievīgais uzveic taisno, un tiesa tiek sagrozīta..." (Habak.1:2-4). Pirms Dievs Tev atklās rīcības plānu, Viņš liks sajust/pārdzīvot kādas problēmas/izaicinājumus, kas Tevi aicinās domāt kā palīdzēt atrast atrisinājumu.
Luiss Brails (Louis Braille) gribēja lasīt un rakstīt, bet trīs gadu vecumā viņš bija traģiskā negadījumā zaudējis redzi, spēlējoties sava tēva zirglietu veikalā. Atsakoties samierināties ar pasauli pilnīgā tumsā, viņš teica: "Es izgudrošu sistēmu, lai arī aklie var lasīt un rakstīt..." Rezultātā miljoniem cilvēku ar redzes traucējumiem var būt īpaši pateicīgi Braila sistēmai. Kāda Psalma autors iesaucās: "Jo dedzība Tava nama labad mani ir ēdusi..." (Ps.69:10).
Kāda ir Tava viskarstākā vēlēšanās?
Ar ko Tu nevari samierināties?
Ko Dievs Tevi ir aicinājis paveikt?
...un ar kādām spējām Viņš Tevi ir apveltījis, lai Tu to izdarītu?
Pāvila karstākā vēlēšanās bija pastāstīt pasaulei par Kristu. Un viņam tas izdevās. Kad viņa ienaidnieki un nelabvēļi panāca viņa ieslodzīšanu, viņš nepadevās, bet pārvērta cietumnieka celli par rakstnieka patvērumu... un uzrakstīja trīspadsmit vēstules, kas ir spējušas mainīt vairāk dzīves gadsimtu laikā (kad viņš jau ir atstājis šo pasauli), nekā viņš būtu varējis cerēt paveikt, kamēr vēl dzīvoja.
Ko Tu esi gatavs dot?
Kam Tu veltīsi savu dzīvi?
Ja Tev ir vīzija… un tā ir no Dieva, Tu "sajutīsi" to.

3 comments:

Anonīms teica...

Es ta dazreiz palasos sheit un ir tiri taa nekas. Bet soreiz laikam tomer es kautko nesapratu. Ja man ienak prata slepkavot ka tam trakajam norvegim Breivikam un man ir VIZIJA, tad tas ir Dieva prats?

Uģis teica...

Anonīms! Ja vēlas saprast - tad viss ir vienkārši.
Dievs nekur nerunā sev pretī. Ja visi esam aicināti mīlestībai un kalpošanai, tad arī katra personīgais aicinājums būs mīlestībai un kalpošanai.

Arī vadības teorija māca, ka bez "vīzijas", jeb redzējuma, kur vēlamies būt pēc 1, 5 vai 10 gadiem, nevar sākties nopietna plānošana, kā arī izaugsme un attīstība.

Ivo Roderts teica...

Mazliet pacietības...
Es šo tēmu [par 'vīziju'] esmu iecerējis vismaz ar 5 turpinājumiem.
Ceru tad arī šos jautājumus varēšu atbildēt :-)

Ierakstīt komentāru