svētdiena, 2012. gada 9. decembris

Kā sagatavoties (2)

Tā Boāss ņēma Ruti, un viņa kļuva tam par sievu... (Rutes 4:13) 
Lai palīdzētu Rutei sagatavoties satikties ar nākamo vīru, Naomija mācīja viņai divus svarīgus veiksmīgas dzīves principus:
  1. Ir jābūt pareizai attieksmei. Naomija sacīja Rutei: "...svaidies..." (Rutes 3:3). Laikos, par kuriem stāsta šis Bībeles stāsts, cilvēki ierīvējās ar eļļu, lai atsvaidzinātos un sakoptu sevi. Tātad Rutei bija pareiza attieksme. Ja Tu lūdz, lai atrastu labu darbu, piemērotu dzīvesdraugu vai labvēlīgu iznākumu kādā konkrētā jomā... bet tas nenotiek uzreiz, nevajag automātiski visā vainot Sātanu. Vispirms pārbaudi savu attieksmi! "Un netopiet šai pasaulei līdzīgi, bet pārvērtieties, atjaunodamies savā garā, lai pareizi saprastu, kas ir Dieva griba..." (Rom.12:2). Lai iegūtu pareizo rezultātu, Tev ir nepieciešama īstā pieeja.
  2. Ir jābūt gatavam. Naomija ieteica Rutei: "...uzvelc savas jaunās drēbes..." (Rutes 3:3). Bet kāpēc īpaši apģērbties, ja vēl nav skaidrs kas notiks? Tāpēc, ka Dievs svētī cilvēkus, kuri ir tam sagatavojušies! Arī Tev ir jābūt jau gatavam, kad pienāks Tavs laiks. Šis stāsts mums māca, cik svarīgi ir visu rūpīgi pārdomāt… un būt gatavam kļūt pozitīvi pamanāmam. Un runa jau nav tikai par burtisku apģērbu (kaut gan arī tas ir labi!) – Tev ir jāapzinās, ka Tava gatavība var likt Tev izcelties uz citu ‘negatavo’ fona. Tas ir labi! Tava prioritāte taču nav saņemt cilvēku aplausus, bet gan Dieva. Svarīgi, lai Tev ir noteikts mērķis, pretējā gadījumā būs liels kārdinājums meklēt aizbildinājumus un izskaidrot, kāpēc Tu esi tik ļoti atšķirīgs no visiem pārējiem. Kad zini, kur Dievs Tevi ved, Tev būs vienaldzīgs viss pārējais. Patiesībā, kad citi redzēs un ievēros Tavu gatavību, viņiem nevajadzētu būt nekādām šaubām par Tavu galamērķi.

0 comments:

Ierakstīt komentāru