svētdiena, 2012. gada 4. novembris

Veselīgas mācības nozīme

Bet tu sludini to, kas saskan ar veselīgo mācību… (Tit.2:1)
Šodien ‘veselīga mācība’ jeb bibliskas doktrīnas tiek aizstātas ar ‘man TĀ patīk’ teoloģiju,… un mēs (Baznīca!) reizēm izsakām bažas par to.
Lidmašīnu piloti lido pēc ļoti stingri noteiktiem un fiksētiem likumiem. Ķirurgi izdara operācijas vadoties pēc ļoti konkrēti noteiktiem priekšrakstiem. Vai Tu neesi priecīgs, ka lielākā daļa no viņiem domā, ka noteikumi ir svarīgi?
Ir stāsts par kādu psiholoģijas studentu, kurš būdams armijā, reiz tika norīkots dežurēt virtuvē. Tur strādādams, viņš nolēma pārbaudīt dažādu kareivju viedokli par aprikozēm. Vispirms viņš ieņēma negatīvu nostāju: "Jūs nevēlaties aprikozes, vai ne?" Deviņdesmit procenti teica: “Nē!” Tad viņš izmēģināja pozitīvo pieeju: "Jūs vēlaties aprikozes, jā?" Vairāk nekā puse teica: “Jā!” Pēc tam viņš mēģināja ‘vai nu tā, vai tā’ tehniku: "Vai jūs vēlētos vienu aprikožu porciju vai divas?" Neskatoties uz to, ka lielākai daļai no viņiem aprikozes nebija mīļākais ēdiens, četrdesmit procenti paņēma divas porcijas un piecdesmit procenti paņēma vienu. Tikai desmit procenti tomēr atteicās no aprikozēm.
Esi ļoti uzmanīgs, ja Tev nav noteikta uzskatu sistēma vienā vai otrā jautājumā – Tu vari nevilšus sākt akli sekot kāds cita viedoklim.
Pāvils ļoti nopietni pamācīja Timoteju: "...sludini Dieva vārdu, esi gatavs to darīt gan laikā, gan nelaikā, atmasko, norāj, iedrošini ar neatlaidīgu pacietību un mācīšanu. Būs laiks, kad ļaudis vairs necietīs veselīgo mācību, bet, savas iekāres dzīti, pulcinās sev tādus skolotājus, kas glaimo viņu dzirdei. Viņi novērsīs savas ausis no patiesības un pievērsīsies mītiem..." (2.Tim.4:2-4 Jaunais tulkojums).
Kad Tavas mirkļa sajūtas nevarēs būt drošs pamats lēmumu pieņemšanai, tad ‘veselīga mācība’ var būt šis pamats. Mūsu sajūtas balstās uz emocijām, savukārt bibliska doktrīna balstās uz mūžīgā Dieva Vārda mācībām.

0 comments:

Ierakstīt komentāru