svētdiena, 2012. gada 14. oktobris

Tiekties pēc progresa, nevis pilnības

... jums rakstīt man nav par apgrūtinājumu... (Filip.3:1) 
Vai esi padomājis, cik bieži cilvēki, kurus Tu apbrīno, darīja lietas nepareizi, pa pusei pareizi, gandrīz labi, pirms viņiem izdevās? Kļūdas ir nepatīkamā, bet tomēr neizbēgama progresa sastāvdaļa.
Tieši tāpēc apustulis Pāvils rakstīja: "... to pašu jums rakstīt man nav par apgrūtinājumu, bet jums ir par stiprinājumu" (Filip.3:1). Viņš saprata, ka ir jādzird atkal un atkal... un jācenšas atkal un atkal, lai beigu beigās kaut kas izdotos patiešām labi.
Pārtrauc salīdzināt sevi ar citiem. Bībele saka: "... kas paši sevi liela… sevi pašus ar sevi mērodami un paši sev pielīdzinādami, nedara prātīgi" (2.Kor.10:12). Kā tajā Kristus stāstītajā līdzībā – dažiem no mums ir dots pieckārtīgi, dažiem divkārt un dažiem tikai viens. Tavs talants, ne Tavas vēlmes nosaka Tavu potenciālu. Tas cilvēks, kuram bija dots mazāk, bet kurš darīja labāko iespējamo, saņēma to pašu uzslavu ("labi paveikts!") kā tas, kuram bija pieckārtīgi. Nepatikšanās nokļuva tā persona, kas baidījās riskēt. Tava lielākā kļūda var būt nevēlēšanās kļūdīties!
Džons Maksvels (John Maxwell) raksta: "Tavi panākumi ir atkarīgi no Tavas apņemšanās vingrināties. Konsekventa labā praktizēšana noved pie reāli laba rezultāta. Tas Tev ir it kā asinīs. Gudri cilvēki to saprot... un ievēro ļoti stingu disciplīna, lai kaut ko sasniegtu."
Ja Tu vēlies saprast, kas padara dažus cilvēkus veiksmīgākus par citiem, Tu atklāsi, ka visa panākumu atslēga slēpjas šajos trīs vārdos: “vēl mazliet vairāk.” Veiksmīgi cilvēki dara to, ko no viņiem sagaida... plus vēl mazliet vairāk.
Tātad, šodienas padoms ir – tiecies panākt progresu, ne pilnību!

0 comments:

Ierakstīt komentāru