svētdiena, 2012. gada 21. oktobris

Pie laimīgas laulības ir jāpiestrādā

...ja es zinātu visus noslēpumus un atziņas dziļumus, un ja man būtu pilnīga ticība... bet nebūtu mīlestības, tad es neesmu nekas... (1.Kor.13:2)
Bijušais ASV Izglītības sekretārs Viljams Benets (William Bennett) apmeklēja kādu laulības ceremoniju, kura nenotika baznīcā. Visa cita starpā līgava un līgavainis izteica savus solījumus palikt kopā, "kamēr mīlestība turpināsies"(!). V.Benets raksta: "Es nosūtīju viņiem papīra šķīvīšus kā kāzu dāvanu..." 
Ja Tu vēlies, lai Tava laulība ir laimīga un spēj pārvarēt dažādus attiecību sarežģījumus, ir jāņem vērā sekojošās četras lietas:
  1. Uzņemies atbildību par savu laimi. Vainojot savu dzīvesbiedru, Tu vienkārši neesi godīgs pret sevi un nebūsi gatavs mainīt savu nepareizo uzvedību. Laime ir rūpīgs darbs visas dzīves garumā. Labu attiecību pamatā ir veselīga pašapziņa un attiecības ar Dievu.
  2. Esi draugs. Vai nav savādi, cik viegli mēs pieņemam mūsu draugus tādus, kādi viņi ir… taču ir tik grūti to darīt attiecībās ar cilvēku, kuru esam apprecējuši? Vai Tavs dzīves partneris nav pelnījis vismaz tādu pašu cieņu, lojalitāti, pacietību, pateicību un atzinību kādu Tu dot citiem? 
  3. Veido kopīgus mērķus. Cilvēkam vienmēr vajag kaut ko plānot un tad rūpīgi strādāt, lai to sasniegtu. Ja to darīsi kopā ar dzīvesdraugu, tas bagātinās jūsu attiecības un ļaus sasniegt augstāku uzticēšanās līmeni. Tātad, kāds ir JŪSU nākamais mērķis?
  4. Esi drosmīgs. Teodors Rubins (Dr.Theodore Rubin) raksta: "Problēma nav tas, ka ir problēmas (tās ir un būs!). Patiesībā problēma ir uzskats, ka ja ir problēmas, tad tā ir problēma!" Šeit virs zemes nav ideālas dzīves situācijas. Ir vajadzīga drosme, lai Tu būtu gatavs visam, kas vien būs jāpiedzīvo. Un vēl lielāka drosme ir vajadzīga, lai atzītu, ka tas, ko Tu nevarēsi atrisināt ar gudrību, spēku vai izveicību, ir atrisināms ar mīlestību!
Sāc strādāt pie savas laimīgās laulības jau šodien!

0 comments:

Ierakstīt komentāru