svētdiena, 2013. gada 28. aprīlis

Ko darīt ar nenoteiktību (3)

Es tevi mācīšu un rādīšu ceļu, pa kuru tev jāstaigā… (Ps.32:8) 
Dr.Džons Maksvels (Dr.John Maxwell) norāda, ka, lai gūtu panākumus nenoteiktības apstākļos, Tev ir jābūt spējīgam paveikt šādas lietas:
  1. Izprast savu pārliecinātības koeficientu. Atceries savu pēdējo lielo lēmumu, kas beigu beigās izrādījās pareizs. Cik pārliecināts Tu biji? Astoņdesmit procenti? Piecdesmit procenti? Ja Tavi labākie lēmumi parasti tiek pieņemti pie 75 procentiem pārliecības, tad tas ir Tavs "pārliecinātības koeficients." Kad Tu kādā konkrētā gadījumā esi sasniedzis šo pārliecinātības līmeni, pietiek pārdomāt un apspriesties, jo ir pienācis laiks sākt darboties.
  2. Paust savu nenoteiktību ar pārliecību. Nekad nedomā, ka veiksmīgie cilvēki, kurus Tu zini, pieņem lēmumus bez vilcināšanās. Nē, viņi vienkārši saprata, ka ar katru nākošo soli, tiks iegūta arī nākošā atbilde. Tā vietā, lai izliektos, ka zini vairāk nekā Tu dari, sāc praktizēt atklātību un godīgumu, kas veicinās brīvu ideju apmaiņu. Ja Tu kaut ko nezini, tā arī saki: "Es nezinu, bet es mēģināšu noskaidrot."
  3. Palīdzi citiem ar padomu. Ķēniņš Salamans rakstīja vairāk par padomu meklēšanu, kā jebkurš cits autors Bībelē. Vai viņam kā ķēniņam bija nepieciešams labs padoms? Jā, pilnīgi noteikti! Atceries, tikai tie, kuri ir gatavi pazemīgi to atzīt, būs patiesi veiksmīgi.
  4. Panākumus tiek noteikts pēc rezultāta, nevis procesa. Katrs labs sporta treneris dodas uz spēli ar konkrētu plānu, taču viņš ir gatavs to mainīt, lai uzvarētu. Lieto zīmuli, lai pierakstītu savus plānus, bet savu vīziju un mērķi raksti ar tinti! Labi vadītāji, tāpat kā labi treneri, bieži vien ir spiesti atcelt vai grozīt kaut ko no saviem plāniem, lai nodrošinātu rezultātu. Tie, kas to ir sapratuši, ir tie, kuri sasniedz savu galamērķi.

0 comments:

Ierakstīt komentāru