svētdiena, 2013. gada 5. maijs

Pie tā ir jāpiestrādā

[Mīlestība] apklāj visu, tā tic visu, tā cer visu, tā panes visu. (1.Kor.13:7) 
Klāra Nulle (Clara Null) raksta: "Kādās kāzās mana mazmeita Melisa jautāja, kāpēc līgava vienmēr tērpjas baltā. Un es atbildēju, ka baltā ir laimes krāsa... un šodien ir laimīgākā diena viņas dzīvē. Bet tad Melisas nākamais jautājums bija, kāpēc līgavainis tērpjas melnā?

Laulības patiesībā veiksmīgi ‘darbojas’ tikai tad, ja "pie tā piestrādā."
Trīs principi Tavas laulības stiprināšanai:
  1. Kļūsti labs klausītājs. Jēzus teica: "Tāpēc pielūkojiet, kā jūs klausāties" (Lūkas 8:18). Dažreiz vissvarīgākā lieta, attiecībās ar Tavu partneri, ir dzirdēt, kas netiek pateikts tieši, tāpēc iemācies klausīties starp rindiņām. Reizēm vienkārši "būt klāt” nav pietiekami, Tavam dzīvesdraugam ir jājūt, ka esi dzirdējis un sapratis. Kad tas notiks, viņa vai viņš būs atvērti pieņemt arī to, kas Tev ir sakāms.
  2. Runājiet "apliecinādami patiesību mīlestībā..." (Efez.4:15 jaunais tulk.). Nevienam nepatīk tikt nepārtraukti pamācītam. Tomēr, ja tas, kuru mīlam ir uz absolūti nepareiza ceļa, mīlestība atradīs iespēju runāt par to. Laulības mūsu sabiedrībā izjūk, jo tiek pārkāptas uzticēšanās robežas, nav integritātes, patiesība tiek sagrozīta, tiek pieļauta manipulācija, savtība nosaka un kontrolē mērķus, un netiek ieguldīts pietiekami daudz laika attiecību uzlabošanai.
  3. Vienmēr saskati un ceri uz labāko. Mīlestība ir tā, kas redzot mūsu vissliktākos brīžus, nekad neaizmirst labāko bijušo un iespējamo. Mīlestība ir tā, kas domā, ka Tu esi mazliet labāks, nekā Tu tiešām esi. Mīlestība būs gatava runāt ar Tevi bezgalīgi, vai arī vienkārši sēdēt klusumā, ja tas būs nepieciešams. Mīlestība ir laimīgāka par Taviem panākumiem, nekā Tu pats esi. Mīlestība nemēģina uzzināt vairāk, rīkoties gudrāk vai būt par pastāvīgu skolotāju. Mīlestība klausās pat tad, ja tas, kas Tev ir sakāms nav īpaši interesanti. Tas ir tāpēc, ka mīlestība uzskata, ka Tu esi svarīgs!

0 comments:

Ierakstīt komentāru