svētdiena, 2012. gada 19. februāris

Tev ir vīzija? Tev tā ir ‘jāpiedzīvo’ (2)

...Apraksti tevis redzēto parādību... lai to ikviens viegli var lasīt... (Habak.2:2)
Ļoti interesantu līdzību var lasīt pravieša Āmosa grāmatā: “...Kā gans izrauj lauvam no rīkles divus stilba kaulus vai kādu kripatiņu no saplosītā dzīvnieka auss, tā tiks izrauti Israēla bērni…” (Amosa 3:12). Šajā atainojumā sātans ir kā lauva, Tu esi jērs un Jēzus ir kā gans, kas nāk paņemt to, kas no Tevis ir palicis pāri... un pārliecināties, ka Dievs atnesīs uzvaru arī pat pēc sakāves.
Vai skarbā dzīve ir saplēsusi Tavu sapni gabalos? Dievam ir vajadzīgas tikai divas lietas, lai visu atkal atjaunotu.
  1. Ausis lai dzirdētu. Pārtrauc klausīties balsis, kas atņem Tev drosmi. Nekad nekas nav beidzies, kamēr Dievs nesaka, ka tas ir beidzies! Dievs pavēlēja pravietim Ecēhiēlam pravietot ielejā, kura bija pilna ar sakaltušiem miroņu kauliem (Ecēh.37:4). “Kad es tā sludināju ... tad dzīvības gars nāca kaulos, tie tapa dzīvi un nostājās uz savām kājām, varen liels pulks” (Ecēh.37:10). Tava cerība var būt mirusi un Tava dvēsele var būt izkaltusi, tomēr, ja Tu klausīties to, ko Dievs saka, Tava vīzija atkal dzīvos.
  2. Kājas lai stāvētu. Tas Dievs, kurš reiz deva Ījabam beigās divreiz tik daudz, kā pirms viņa problēmas sākās, vēl nav pabeidzis darboties ar Tevi. Lasi, ko Dievs ir apsolījis, un uzticies Viņa Vārdam. Ākans Ahoras ielejā tika nomētāts ar akmeņiem līdz nāvei par zādzību pēc kaujas pie Jērikas… Stāstam beigas? Nē. Vēlāk, Dievs savā žēlastībā sacīja: “[Es] atdošu viņai... viņas vīnadārzus, un Ahoras ieleju pārvērtīšu par cerību vārtiem” (Hoz.2:17).
Tev var nākties dzīvot ar savas izvēles sekām, bet Dieva žēlastībā Tu vari piedzīvot savas vīzijas piepildīšanos.

1 comments:

Ivo Roderts teica...

Nu tā, par vīziju (jeb redzējumu) tas pašlaik arī viss...

Ierakstīt komentāru