svētdiena, 2012. gada 2. decembris

Kā sagatavoties (1)

Tā Boāss ņēma Ruti, un viņa kļuva tam par sievu... (Rutes 4:13) 
Ieskatoties instrukcijās, kādas Naomija deva Rutei, pirms viņa devās pie sava topošā vīra (tiem, kuri nav ļoti pazīstami ar šo stāstu, iesaku izlasīt visu Rutes grāmatu!), Tu pamanīsi, ka dzīvei saskaņā ar Dieva plānu, ir daži pamatprincipi. Ja Tu tos sapratīsi, viss nostāsies savās vietās. Tātad:
  1. Vispirms pārliecinies, ka tā patiešām ir Dieva griba Tavā dzīvē. Rutes mērķis nebija apprecēties ar jebkuru... viņa domāja par vienu konkrētu cilvēku. Un tāpēc, ka Naomi bija izdarījusi savu mājasdarbu, viņa varēja dot padomu Rutei kur viņu atrast: "...Lūk, šonakt viņš vētīs miežus piedarbā" (Rutes 3:2). Pirms sākt lūgt Dieva iejaukšanos, rūpīgi pārdomā ko Tu patiešām vēlies. Vai esi pārliecināts, ka tas ir tas, ko vēlas arī Viņš? Ja tas nav saskaņots ar Dievu – labāk nemaz nesāc to. Necenties pēc kaut kā tikai tāpēc, ka tas izskatās labi kāda cita dzīvē. Dievam ir plāns tieši priekš Tevis, kas ir unikāls un īpašs. Meklē Dieva padomu un Viņš to Tev atklās.
  2. Tiec galā ar savu pagātni. Naomija sacīja Rutei: "...Tādēļ mazgājies..." (Rutes 3:3). Lai iegūtu Boāsa labvēlību, Rute nevarēja tuvoties viņam izskatoties un smaržojot kā svešiniece no bada piemeklētās Moāba zemes. Viņai vajadzēja atstāt aiz sevis savu pagātni, lai tā nesabojātu viņas nākotni. Dievs arī Tev vēlas atvērt durvis uz jaunām iespējām, tomēr, kamēr nebūsi atrisinājis un nolicis savas vecās problēmas, Tu nevarēsiet ieiet caur tām. Tu nevarēsi saņemt to, ko Dievs ir Tev sagatavojis, ja joprojām būsi pārņemts ar saviem plāniem, ar savām domām, ar saviem priekšstatiem. Vai tas prasītu sešus mēnešus vai sešus gadus – sakārto savu emocionālo, intelektuālo un morālo bagāžu. Dievs saka: "Nedomājiet vairs par seniem notikumiem un neievērojiet to, kas jau sen bijis! Redziet, Es veikšu ko jaunu, tas jau parādās, vai jūs to neredzat?..." (Jesajas 43:18-19).

0 comments:

Ierakstīt komentāru