svētdiena, 2012. gada 23. decembris

Parādīt žēlastību

... Viņā mums dota ... piedošana pēc Viņa bagātās žēlastības... (Efez.1:7) 
Vai esi ievērojis, cik ātri Tu izsaki spriedumu par citu trūkumiem, tajā pat laikā pieļaujot daudz lielākas kļūdas savā dzīvē?
Pāvils runā par "bagāto žēlastību", ko Dievs dod mums. Bet mēs nelietīgi izmantojam šo žēlastību, ja atsakāmies to attiecināt arī uz citiem. Jēzus teica: "...un, kad jūs stāvat, Dievu lūgdami, tad piedodiet, ja jums kas ir pret kādu, lai arī jūsu Tēvs, kas debesīs, jums piedod jūsu pārkāpumus..." (Mark.11:25). Tev nav tiesības izlemt, kurus pārkāpumi Tu kādam piedosi, un kurus Tu paturēsi mūžīgi nepiedotus pret kādu. Mums ir pavēlēts "...mīlēt žēlastību..." (Mihas 6:8). Tas nozīmē, ka to ir jātiecas sasniegt, tam ir jākļūst par mūsu mērķi.
Nav pareizi teikt, "es piedošu viņam tad, kad viņš būs pierādījis, ka ir to pelnījis." Bibliska piedošana nav ar nosacījumu, tā nevar tikt nopelnīta, nevar pienākties kādam... un Tu nevari tirgoties par to. Jēzus teica: "...bez maksas jūs esat dabūjuši, bez maksas dodiet..." (Mat.10:8).
Varbūt Tu domā, ka piedodot kādam, ka viņam izdari lielu pretimnākšanu un pakalpojumu. Tomēr patiesībā Tu neizdari pakalpojumu citam pat tad, ja esi piedevis – viņam tik un tā būs Dieva priekšā jāatbild par izdarīto. Tomēr tas nav Tavs darbs, lai piespiestu kādu atbildēt.
Varbūt Tu domā, ka piedodot kādam nepelnīti, viņam ar to tiek dota iespēja neko nemainīt. Piedošana nenozīmē, ka attiecības paliks tādas pašas kā iepriekš. Tas bieži prasa ļoti ilgu laiku, lai atjaunotu uzticību un pārliecinātos, ka nožēla ir bijusi patiesa. Patiesībā, ja nodarījums ir bijis ļaunprātīgs vai Tu esi juties apdraudēts – piedod!, bet saglabā drošu distanci.
Varbūt Tu domā, ka ātra piedošana ļaus viņam Tevi sāpināt atkal. Patiesība ir tā, ka visiem ir brīva iespēja darīt jebko atkal un atkal... tāpat kā Tev ir iespēja parādītu žēlastību pat tad, ja pārkāpējs nav to lūdzis vai izrādījis kaut mazāko grēku nožēlu.

0 comments:

Ierakstīt komentāru