svētdiena, 2012. gada 29. janvāris

Tev ir vīzija? Tev tai ir ‘jāseko’ (1)

...Apraksti tevis redzēto parādību... lai to ikviens viegli var lasīt... (Habak.2:2)
Pāvils bija pārliecināts par misiju. Viņš daudz ceļoja, ievēroja individuālu disciplīnu, centās novērsties no visa traucējošā un vienmēr paturēja acīs mērķi. "...Brāļi, es vēl nedomāju, ka pats būtu to satvēris, bet vienu gan - aizmirsdams to, kas aiz manis, stiepdamies pēc tā, kas priekšā, es dzenos pretim mērķim..." (Filip.3:13-14).
Veiksmīgi uzņēmumi ir tie, kuriem ir skaidri definēts pamatuzdevumu, kuru katrs komandas loceklis ir sapratis un kurš tiek nepārtraukti atgādināts. Dievs teica Habakukam: "...Apraksti tevis redzēto parādību... lai to ikviens viegli var lasīt..." (Habak.2:2). Arī Tu vari uzrakstīt savu vīziju, pārlasīt to regulāri lai nekad to neaizmirstu, un tad sekot tai. Tavas veiksmes lielākais ienaidnieks nav ierobežojumi vai opozīcija, bet gan tas, kas novērš Tavu uzmanību no mērķa.
Vai esi dzirdējis par "balto ziloni?" Kad Siāmas karalis gribēja iznīcināt kādus savus ienaidniekus, viņš tiem dāvināja baltu ziloni. Toreiz baltos ziloņus uzskatīja par svētiem, un tāpēc neviens neuzdrošinājās noraidīt karaļa dāvanu. Nepatikšanas sākās ar to, ka baltajam “svētajam” zilonim taču nevar likt strādāt, tomēr tas ir jābaro - un pie tam daudz! Un tā, ķēniņa "dāvana" patiesībā izraisīja viņa ienaidniekiem finanšu grūtības un noveda pie sabrukuma.
Tāpēc uzmanies no "baltajiem ziloņiem", kas atņem Tev laiku, enerģiju un resursus. Lai aizsargātu savu vīziju jeb redzējumu, dzīvo ar šiem vārdiem: "Tāpēc … dosimies ar pacietību mums noliktajā sacīkstē, nolikdami visu smagumu un grēku, kas ap mums tinas, un raudzīsimies uz Jēzu, ticības iesācēju un piepildītāju … Ņemiet vērā To, kas panesis tādu pārestību no grēciniekiem, lai jūs nepiekūstat, savās dvēselēs pagurdami" (Ebr.12:1-3).

0 comments:

Ierakstīt komentāru